Over Smaak

foto smaak EricVent in de tent gaat voor SMAAK

 

HELVOIRT – Je droom werkelijkheid zien worden is voor iedere ondernemer een magisch moment. Zeker als je er als klein manneke in de bakkerij van je oom al van droomde. 25 oktober 2013 is bakker / patissier Eric Maas met SMAAK een heel nieuw versconcept aan de Kastanjelaan 23 in Helvoirt begonnen. Lekker en gezond brood en banket, aangevuld met heerlijke delicatessen, afgestemd op de wensen van de klant van nu.

Maas (39) leerde de fijne kneepjes van het vak bij de in Den Bosch en Vught befaamde bakkerij van zijn oom Leo en neef Jos den Otter. Als kleine jongen kwam hij daar terecht en raakte besmet met een passie voor mooie en eerlijke producten. Vervolgens is hij nooit meer weggegaan. Een logische volgende stap na al die jaren werken in het familiebedrijf is het geleerde zelf in praktijk te brengen. “Op eigen benen staan en mijn eigen visie uitdragen”, aldus Maas.

“Ik heb in Helvoirt de perfecte locatie gevonden om dat te doen, tussen Slagerij Timmermans en Van de Loo Groente & Fruit in”, vertelt hij enthousiast. Bakker, slager en groenteman op een rij met meer dan voldoende gratis parkeer mogelijkheden recht voor de deur.  Maas is zelf aan de slag in zijn winkel en bakkerij, waar zijn klanten kunnen meekijken hoe hij zijn banket bereidt. “Ik wil theater en beleving op de winkelvloer brengen. Klanten laten zien waar dat lekkere huisgemaakte banket en gebak vandaan komt. Bij mij staat de vent in de tent”, zegt hij lachend.

Omdat Maas zelf in de winkel staat zijn de lijnen kort en kan hij zijn expertise gebruiken om klanten goed te informeren. “Ik bied naast het gebruikelijke ambachtelijke broodassortiment ook spelt, desem en glutenvrij brood aan. Als klanten daar vragen over hebben sta ik ze graag te woord.” Verwennen en verrassen staan bij SMAAK hoog in het vaandel. “De kwaliteit van mijn producten staat bovenaan. Daarin doe ik absoluut geen concessies. Ik wil de lekkerste, beste en waar mogelijk gezondste producten van Brabant bakken”, aldus Maas.

 

HR-2-jarig-jubileum2