Over ons

Over ons

Je droom werkelijkheid zien worden is voor iedere ondernemer een magisch moment. Zeker als je er als klein manneke in de bakkerij van je oom al van droomde. 25 oktober 2013 is bakker / patissier Eric Maas met SMAAK een heel nieuw versconcept aan de Kastanjelaan 23 in Helvoirt begonnen. Lekker en gezond brood en banket, aangevuld met heerlijke delicatessen, afgestemd op de wensen van de klant van nu.

Eric leerde de fijne kneepjes van het vak bij de in Den Bosch en Vught befaamde bakkerij van zijn oom Leo en neef Jos den Otter. Als kleine jongen kwam hij daar terecht en raakte besmet met een passie voor mooie en eerlijke producten. Vervolgens is hij nooit meer weggegaan. Een logische volgende stap na al die jaren werken in het familiebedrijf is het geleerde zelf in praktijk te brengen. “Op eigen benen staan en mijn eigen visie uitdragen”, aldus Eric.

Op 13 Maart 2020 opende Eric zijn vestiging in het hart van Den Bosch. Het was een langgekoesterde droom die eindelijk uitkwam, een eigen zaak in zijn geliefde stad. Hoewel de volgende dag de eerste Covid lockdown begon, is SMAAK inmiddels niet meer weg te denken uit het hart van Den Bosch. Wij hebben een gevarieerd assortiment aan ambachtelijke desembroden, verrukkelijke bonbons en gebak om je vingers bij af te likken. En natuurlijk mogen we niet de beroemde Brabantse worstenbroodjes en Bossche Bollen vergeten. Samen met zijn partner Suzanne en het team van medewerkers verwennen ze dagelijks zowel de inwoners van Den Bosch als de vele toeristen die de bakkerij graag opzoeken.

Ook vind je in beide winkels de sieraden van De Bossche Draak. Producten bedacht door Suzanne en Eric ter ere van de drinkfontein op het stationsplein.

We heten je van harte welkom bij SMAAK in Helvoirt en Den Bosch!

Hartelijke groeten van Suzanne en Eric

“Smaak is dus niet zomaar een bakkerij, maar dé beste, meest smakelijke en gezelligste bakker van Den Bosch en omstreken”